engineering

Orange Grove στην Αθήνα

  • Θέση έργου: Αθήνα
  • Κλιματισμός: Σύστημα VRV με μονάδες δαπέδου, Δίκτυα Εξαερισμού
  • Συνολική επιφάνεια: 480 τ.μ.
  • Αρχιτεκτονική Μελέτη: gfra architecture

Το Orange Grove έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους έναν εναλλακτικό τρόπο δημιουργίας της έδρας τους. Αποτελεί κοινή προσπάθεια ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, εταιριών και οργανισμών από την Ολλανδία και την Ελλάδα. Μέσω του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού το έργο προσπαθεί να εμπνέει τον χρήστη-νέο επιχειρηματία, ενσωματονοντάς βασικά σημεία αρχής του Orange Grove project, που είναι η κινητικότητα, η ευελιξία και η συνδεσιμότητα.

Όλα τα έπιπλα, οι θέσεις εργασίας και συνεργασίας, ακόμα και ο κλειστός χώρος συσκέψεων, έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η ελεύθερη μετακίνησή τους στο χώρο. Μέσω της κινητικότητας των στοιχείων του χώρου επιτυγχάνεται η πλήρης ευελιξία και προσαρμογή σε κάθε δυνατή χρήση.

Το project πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου με υποστήριξη από Ολλανδικές και Ελληνικές εταιρείες και οργανισμούς. Πρόθεση όλων ήταν η κατασκευή να κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος των χορηγιών να διατεθεί στις λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες του χώρου. Το γεγονός όμως αυτό αποτέλεσε πρόκληση, ώστε η μέγιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων να αποτελέσει θετικό παράδειγμα προς τους μελλοντικούς χρήστες του χώρου. Έτσι ο χώρος διαμορφώθηκε με έντονα χρώματα, γραφιστικά και λεπτομέρειες σε βιομηχανικό ύφος με έντονη την παρουσία της Ολλανδίας, της Ελλάδας και φυσικά των πορτοκαλιών.