Κατοικία στο Διόνυσο

05.05.2017

Η εταιρία μας εδώ και λίγο καιρό ολοκλήρωσε την κατασκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων σε νέα διώροφη κατοικία με υπόγειο στο Διόνυσο.

Πρόκειται για μοντέρνα κατοικία, σχεδιασμένη σύμφωνα με τις ενεργειακές απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.), περιλαμβάνοντας σύγχρονα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Περισσότερα δείτε εδώ

 

Article_tm-melissia-12

Σύστημα Κλιματισμού VRF σε Κατοικία στην Πολιτεία

15.11.2016

Θέση έργου: Πολιτεία/Αττική

Συνολική επιφάνεια: 260τ.μ.

Κλιματισμός: Σύστημα μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου (VRF) με εξωτερικές μονάδες τύπου mini και εσωτερικές μονάδες τοίχου και αεραγωγών

Η εγκατάσταση αφορά σε ανακατασκευή σε υφιστάμενη κατοικία. Οι εργασίες έγιναν χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση στην καθημερινότητα των ενοίκων.

Article_dsc01598 Article_dsc01952 Article_dsc01933 Article_dsc01580 Article_dsc01929 Article_dsc01937 Article_dsc01595

Κατοικία στο Καματερό

17.10.2016

Η εταιρία μας παρέδωσε τις Η/Μ εγκαταστάσεις νέας κατοικίας στο Καματερό.

Περιλαμβάνει σύγχρονες τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας (αντλία θερμότητας, ηλιακοί συλλέκτες).

Δείτε περισσότερα εδώ

Article_kamatero_res_05

Κατοικία στο Μετς

17.10.2016

Στην πανέμορφη συνοικία του Μετς στην Αθήνα, κατασκευάστηκε η σύγχρονη αυτή κατοικία, η οποία διαμορφώνεται σε 3 υπέργεια επίπεδα. Διαθέτει επίσης υπόγειο και περιβάλλοντα χώρο με πισίνα.

Οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν:
• Αντλία θερμότητας αέρα/νερού, κατάλληλη για εγκατάσταση σε εσωτερικό χώρο ώστε να είναι πρακτικά “αόρατη”
• Μονάδες fan coils για την ψύξη και θέρμανση των χώρων
• Επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης ως εφεδρεία, για την υποστήριξη της εγκατάστασης θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης της αντλίας θερμότητας, καθώς και για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Σημαντικό στοιχείο είναι η εξισορρόπηση των υδραυλικών δικτύων, με τη χρήση ρυθμιστικών βαλβίδων της SIEMENS.

Article_dsc07153 Article_dsc07150 Article_dsc07130 Article_dsc07148 Article_dsc07113 Article_dsc07112

Hotel "DUCATO DI OIA"

20.07.2016

Στην μαγευτική Οία της Σαντορίνης ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κατασκευή 11 υπερπολυτελών, υπόσκαφων κατοικιών του Hotel Ducato Di Oia.

Η ένταξη των Η/Μ εγκαταστάσεων στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Οίας αποτέλεσε πρόκληση για την TECHNOMECH.

Δείτε περισσότερα εδώ

Article_ducatosantorini-20

Πρεσβεία Νορβηγίας-"ΠΡΑΣΙΝΗ" Φιλοσοφία

07.07.2016

Την μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής των νέων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Γραφείων της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα ολοκλήρωσε πρόσφατα η TECHNOMECH.

Μεταξύ των καινοτόμων συστημάτων που μελετήθηκαν και εφαρμόστηκαν είναι:

- Σύγχρονο σύστημα κλιματισμού με αντιστάθμιση

- Σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας και αυτόματο έλεγχο παροχής βάσει της πραγματικής παρουσίας ατόμων

- Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου & Διαχείρισης

Περισσότερα δείτε εδώ.

Article_norwegian_embassy_photo-6

Orange Grove II

30.06.2016

Συνέχεια της επιτυχημένης και συνάμμα πρωτότυπης θερμοκοιτίδας για start-ups-πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα-αποτελεί το Orange Grove II.

Βασική αρχή των GFRA Architecture που σχεδίασαν το συγκεκριμένο έργο είναι η τριπλή έννοια της κινητικότητας, της ευελιξίας και της συνδεσιμότητας.

Η TECHNOMECH συμμετείχε στην μελέτη και επίβλεψη κατασκευής των Η/Μ εγκαταστάσεων του έργου.

Περισσότερα δείτε εδώ.

Article_orange_grove_ii-pic-01

Κατοικία στο Βύρωνα

04.05.2016

Πρόκειται για ανακατασκευή διαμερίσματος στο Βύρωνα, συνολικής επιφάνειας 120τ.μ.. Εγκαταστάθηκε αντλία θερμότητας αέρα/νερού και μονάδες fan coils για ψύξη και θέρμανση. Οι ροές σε κάθε μονάδα fan coil ρυθμίστηκαν με τη χρήση ρυθμιστικών βανών. Το ζεστό νερό χρήση παράγεται με τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Article_dsc07182 Article_dsc07169 Article_dsc07165 Article_dsc07172 Article_dsc07179 Article_dsc06352

Hard Rock Café στην Αθήνα

26.08.2015

Στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Αδριανού 52, ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Hard Rock Café Athens.

Καταλαμβάνει τρία επίπεδα κτιρίου συνολικής επιφάνειας 900τ.μ. και περιλαμβάνει χώρους Cafe-Bar, Εστιατορίου και Καταστήματος (Rock Shop). Η εταιρία μας ανέλαβε την μελέτη και επίβλεψη των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του συνόλου των χώρων της επιχείρησης.

Μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων που παρουσίασε το συγκεκριμένο έργο ήταν η τοποθεσία (το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας χαρακτηρίζεται από πολλούς περιορισμούς σε επίπεδα κατασκευής και νομοθεσίας), η πολυπλοκότητα των χρήσεων που στεγάζονται  και ο εξαιρετικά περιορισμένος χρόνος που ήταν διαθέσιμος για την μελέτη και την υλοποίησή του.

Δείτε περισσότερα εδώ

Article_d6da58cc28

Κατοικία στο Βύρωνα

21.08.2015

Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε μικρή κατοικία συνολικής επιφάνειας 70τ.μ. Για την θέρμανση των χώρων εγκαταστάθηκε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με αντλία θερμότητας άερα/νερού. Το ζεστό νερό χρήσης παράγεται με ειδικό θερμοδοχείο, κατάλληλο για αντλίες θερμότητας. Ο κλιματισμός γίνεται από την αντλία θερμότητας και ανεξάρτητο δίκτυο σωληνώσεων που τροφοδοτεί τερματικές μονάδες τύπου fan coils.

Article_dsc05584 Article_dsc01821 Article_dsc01801 Article_dsc01807

Η σημασία της υδραυλικής εξισορρόπησης

21.08.2015

Με τον όρο υδραυλική εξισορρόπηση, εννοούμε το σύνολο των ενεργειών ή παρεμβάσεων, ώστε να ρυθμιστεί επακριβώς η παροχή ρευστού (συνήθως νερού) σε μία εγκατάσταση θέρμανσης, κλιματισμού, κ.λ.π.

Η έλλειψη υδραυλικής εξισορρόπησης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, σημαντικότερα των οποίων είναι:
• Η μειωμένη απόδοση της εγκατάστασης. Όταν για παράδειγμα ένα θερμαντικό σώμα, ένα κύκλωμα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή ένα fan coil δεν λαμβάνει την παροχή νερού που έχει υπολογιστεί από τη σχετική μελέτη, αποδίδει λιγότερο με συνέπεια ο χώρος που θερμαίνεται/κλιματίζεται να παρουσιάζει έλλειμα φορτίου.
• Μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση. Δεδομένης της μειωμένης απόδοσης των τερματικών μονάδων, η επίτευξη της επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας στους θερμαινόμενους/κλιματιζόμενους χώρους απαιτεί παρατεταμένη λειτουργία των πηγών θέρμανσης/ψύξης (λέβητας, αντλία θερμότητας, κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να γίνεται άσκοπη κατανάλωση ενεργειας.
• Ο θόρυβος. Η έλλειψη υδραυλικής εξισορρόπησης έχει ως αποτέλεσμα κάποια τμήματα μιας εγκατάστασης να υπερτροφοδοτούνται και κάποια να υποτροφοδοτούνται. Για τα τμήματα που υπερτροφοδοτούνται ενδέχεται να παρουσιάζεται πρόβλημα υπερβολικού θορύβου όταν το νερό διέρχεται από κάποια εξαρτήματα που έχουν σχετικά μικρό ελεύθερο πέρασμα. Τέτοια εξαρτήματα είναι π.χ. οι θερμοστατικές κεφαλές στα θερμαντικά σώματα, οι ρυθμιστικές βάνες στους συλλέκτες, κ.λ.π.
• Η φθορά και συνεπώς οι διαρροές. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η έλλειψη υδραυλικής εξισορρόπησης οδηγεί σε υπερτροφοδότηση κάποιων τμημάτων της εγκατάστασης. Η υπερβολική ροή νερού οδηγεί σε μεγάλες ταχύτητες νερού και τριβές στις σωληνώσεις και στα εξαρτήματά της εγκατάστασης. Οι τριβές αυτές μακροπρόθεσμα “λεπταίνουν” τα τοιχώματα των σωληνώσεων και τα καθιστούν εν δυνάμει πιθανά σημεία ρωγμών και διαρροών.

Η λύση στα πιο πάνω προβλήματα είναι η τοποθέτηση ρυθμιστικών βαλβίδων, με τις οποίες μπορούμε να μετρήσουμε με χρήση ειδικού οργάνου της παροχή νερού, αλλά και να τη ρυθμίσουμε.

Στους επόμενους συνδέσμους θα δείτε παραδείγματα έργων στα οποία έγιναν παρεμβάσεις υδραυλικής εξισορρόπησης και οδήγησαν σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%.

Κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι

Έκθεση αυτοκινήτων στο Χαλάνδρι  
 

Νέο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης από την Ε.Π.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ

21.03.2015

Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης με Φυσικό Αέριο

Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, τίθενται σε ισχύ νέες προσφορές προς τους υποψήφιους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Οι προσφορές αφορούν:

- Την ΑΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του κόστους μετατροπής/εγκατάστασης θέρμανσης σε κάθε κεντρική και αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.

- Την έκπτωση στα τέλη σύνδεσης, ανάλογα με την εγκατεστημένη ισχύ, σε όλες τις κατηγορίες πελατών λιανικής

Περισσότερα δείτε εδώ

"Πράσινη Κίνηση" από την Τράπεζα Πειραιώς

07.11.2014

Επιλέξτε σήμερα μία Αντλία Θερμότητας Climaveneta και κερδίστε έως 1.000€, μέσω του νέου προγράμματος χρηματοδότησης «Πράσινη Κίνηση» της Τράπεζας Πειραιώς.

Το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδότηση/δάνειο με ευνοϊκούς όρους, προκειμένου ιδιώτες να αναβαθμίσουν το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας τους με αντλία θερμότητας Climaveneta με μακροχρόνια διευκόλυνση πληρωμής, χωρίς καμία προκαταβολή και έκπτωση 35%.

Δείτε περισσότερα εδώ

Φυσικό Αέριο - Πρόγραμμα Επιδότησης

24.10.2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ κόστους εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο σε οικιακούς καταναλωτές σε συνεγασία της ΕΠΑ Αττικής με το ΥΠΕΚΑ

Από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 τίθεται σε ισχύ η παρακάτω προσφορά  προς υποψήφιους νέους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου σε κατοικίες προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Περισσότερα δείτε εδώ

Αντλία Θερμότητας "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ"

23.10.2014

Η εταιρία μας προχώρησε σε εγκατάσταση αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Αγ.Δημήτριο. Στα πλαίσια γενικότερης ενεργειακής αναβάθμισης που περιελάμβανε και την εγκατάσταση νέων ενεργειακών κουφωμάτων, αποφασίστηκε η αυτονόμηση από την παρωχημένη κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.

Αναλάβαμε την σύνταξη του φακέλου δικαιολογητικών, καθώς και όλη τη διαδικασία, από την εξασφάλιση της προέγκρισης από την τράπεζα, την οριστική υποβολή φακέλου και την κατασκευή της εγκατάστασης, μετά την ένταξη στους πίνακες του ΕΤΕΑΝ.

Περισσότερα δείτε εδώ

Article_dsc04941

Γραφεία Ολλανδικής Πρεσβείας

17.10.2014

Ολοκληρώθηκε η παράδοση/παραλαβή των εγκαταστάσεων κλιματισμού και εξαερισμού των νέων γραφείων της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα υιοθετεί την πρωτοποριακή φιλοσοφία συνεργατικού περιβάλλοντος εργασίας στα δημόσια αξιώματα (Het Nieuwe Werken). Τα νέα γραφεία καταλαμβάνουν τον 4ο όροφο κτιρίου γραφείων όπου βρίσκονται και άλλες πρεσβείες, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το παλαιό σύστημα κλιματισμού περιελάμβανε αντλία θερμότητας αέρα/νερού και μονάδες δαπέδου κρυφού τύπου. Λόγω της παλαιότητας του συστήματος, μελετήθηκε και κατασκευάστηκε νέο σύστημα αποτελούμενο από μονάδες απευθείας εκτόνωσης ψυκτικού μέσου, τεχνολογίας VRV.

Εγκαταστάθηκε σύστημα με μεταβλητή θερμοκρασίας εκτόνωσης ψυκτικού μέσου (Variable Refrigerant Temperature). Οι μονάδες δαπέδου, λόγω αρχιτετονικών περιορισμών, παρέμειναν ως τύπος (δάπεδου κρυφού τύπου) και θέση, αντικαταστάθηκαν ωστόσο με μονάδες φρέοντος.

Για τον εξαερισμό εγκαταστάθηκαν κεντρικές κλιματιστικές μονάδες επεξεργασίας νωπού αέρα, καθώς και εναλλάκτης αέρα/αέρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Article_presbeia-2

Γραφεία TERRA NOSTRUM Α.Ε.

27.09.2014

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η εγκατάσταση κλιματισμού/εξαερισμού για τα γραφεία της εταιρίας TERRA NOSTRUM Α.Ε.

Για τον κλιματισμό εγκαταστάθηκε σύστημα VRF, ενώ ο εξαερισμός γίνεται μέσω εναλλάκτη αέρα/αέρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Article_dsc02749

Αντλία Θερμότητας & Ενδοδαπέδια Θέρμανση

10.05.2014

Αξιοσημείωτη περίπτωση αποτελεί το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αφορούσε στην εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε κατοικία 260 τ.μ. στην Πολιτεία.

Το κτίριο κατασκευής του 2008, διαθέτει εξωτερική θερμομόνωση. Οι όποιες εργασίες απαιτούσαν προσοχή και "χειρουργικές" κινήσεις, μιας και η κατοικία είναι υψηλής αρχιτεκτονικής, είχε τους κεντρικούς συλλέκτες στο εσωτερικό της (και μάλιστα σε τοίχο με πλακάκια στο λουτρό) και σε όλους τους χώρους υπήρχε ξύλινο δάπεδο.

Η συγκεκριμένη κατοικία ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών το οποίο θερμαινόταν από κεντρικό λέβητα πετρελαίου. Διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση σε όλους τους χώρους της. Λόγω του τεράστιου μεγέθους του λέβητα, η κατανάλωση σε πετρέλαιο (στοιχεία από τον χειμώνα του 2013) κυμαινόταν στα 1.000,00 ευρώ το δίμηνο!

Η εταιρία μας σε συνεργασία με την εταιρία Γ.Χ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ προχώρησε σε εγκατάσταση  αντλίας θερμότητας τεχνολογίας inverter.

Καθώς η εγκατάσταση παρακολουθείται από on-line σύστημα καταγραφής της κατανάλωσης ηλεκτρικής ισχύος, τα στοιχεία καταδεικνύουν κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2014 περίπου 100,00 ευρώ!

Δείτε περισσότερα εδώ

Article_tiny_technomech_politeia-5

Αντλ.Θερμότητας - "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ"

10.05.2014

Η εταιρία μας προχώρησε σε εγκατάσταση αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πεύκη.

Το συμπαθέστατο ζευγάρι ιδιοκτητών αντιμετώπιζε το κλασσικό πλέον πρόβλημα της αυτονόμησης από την κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης της πολυκατοικίας στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμά του.

Οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ", τις διαδικασίες και τα οφέλη του. Ο φάκελος δικαιολογητικών και η όλη διαδικασία (προέγκριση από την τράπεζα, οριστική υποβολή φακέλου, ένταξη στους πίνακες του ΕΤΕΑΝ και κατασκευή εγκατάστασης) διήρκεσε περίπου 8 μήνες.

Περισσότερα εδώ

Article_tiny_technomech_pefki-4

Παράδοση Κατοικίας στην Πεντέλη

26.03.2013

Παραδόθηκε σε λειτουργία η εγκατάσταση θέρμανσης/κλιματισμού κατοικίας στην Πεντέλη. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει ενδοδαπέδια θέρμανση/δροσισμό και υποστήριξη ψύξης με fan coils ψευδοροφής. Για την παραγωγή ψυχρού και θερμού νερού χρησιμοποιείται αντλία θερμότητας αέρα/νερού της εταιρείας DAIKIN. Το ζεστό νερό χρήσης θερμαίνεται από ηλιοθερμικό σύστημα με 2 ηλιακούς συλλέκτες οριζόντιας τοποθέτησης τεχνολογίας μαιάνδρου.

Περισσότερα εδώ

Article_technomech_penteli_02

Φρανκφούρτη ISH 2013

21.03.2013

Στο διάστημα 11-16/03/2013 διεξήχθει η διεθνής έκθεση ISH 2013 στην Φρανκφούρτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση σχετικά με τη Θέρμανση, τον Κλιματισμό και τα Υδραυλικά στην Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου ήταν εκεί, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά περίπτερα, παρουσιάζοντας όλη την γκάμα προϊόντων τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τις εταιρείες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειεας (ηλιοθερμία, αντλίες θερμότητας, κ.λ.π.) και σε λύσεις που λαμβάνουν υπόψιν τους τόσο τη μεγιστοποίηση του βαθμού απόδοσης, όσο και την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η Technomech παρακολούθησε από κοντά τις εξελίξεις αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και γνώση καινοτόμων προϊόντων. Ταυτόχρονα έγιναν επαφές με νέες εταιρείες και εξετάστηκε η πιθανότητα συνεργασίας μαζί τους στο μέλλον.

Article_frankfurt_technomech_blog

Ηλιοθερμικό Σύστημα στο ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ

22.02.2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης ΡETO ΕΛΛΑΣ στα Καλύβια Αττικής.
Το ηλιοθερμικό σύστημα περιλαμβάνει 8 ηλιακούς συλλέκτες και ειδικό δοχείο διαστρωμάτωσης του αυστριακού οίκου TiSUN. Από τις πρώτες μετρήσεις του συστήματος η ηλιακή κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης είναι υψηλή. Η μεγιστοποίηση του βαθμού απόδοσης του συστήματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη πολύ καλή διαστρωμάτωση που επιτυγχάνεται από το ειδικό δοχείο PRO-CLEAN 1.500lt που εγκαταστάθηκε.

Περισσότερα εδώ

Article_technomech_reto

Κατοικία με Αντλία Θερμότητας 60oC και θερμαντικά σώματα

14.02.2013

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών (60oC) σε κατοικία 70τ.μ. στον Αγ. Δημήτριο Αττικής. Στο συγκεκριμένο έργο εγκαταστάθηκαν:
• Αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών (60oC)
• Νέα θερμαντικά σώματα τύπου panel, διαστασιολογημένα για θερμοκρασία προσαγωγής νερού 60oC
• Νέο δίκτυο σωληνώσεων από χαλκό
Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε και επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ"

Περισσότερα εδώ

Διάφορα Νέα

24.01.2013

1. Παραδόθηκε στις 17/12/2012 προς χρήση νέα εγκατάσταση αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών στην Ν. Ερυθραία. Αφορά σε μεζονέτα συνολικής θερμαινόμενης επιφάνειας περίπου 300τ.μ., η οποία θερμαινόταν με λέβητα/καυστήρα πετρελαίου. Η ετήσια κατανάλωση πετρελαίου της κατοικίας ανερχόταν σε περίπου 5.000lt. Ο λέβητας έχει παροπλιστεί πλήρως και θα λειτουργεί μόνο κατόπιν χειροκίνητων παρεμβάσεων του ιδιοκτήτη. Ήδη οι πρώτες μετρήσεις από το θερμιδομετρητή και το μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας που έχει εγκατασταθεί δείχνουν εντυπωσιακή εξοικονόμηση. Στο τέλος της σεζόν θα αναρτηθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα.
Περισσότερα εδώ

2. Ξεκίνησε η εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος αποτελούμενου από 8 ηλιακούς συλλέκτες και θερμοδοχείου άμεσης ροής 1.500lt για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κέντου αποκατάστασης ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ στα Καλύβια Αττικής. Το κέντρο φιλοξενεί 70 άτομα και το ηλιοθερμικό σύστημα θα καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης. Πρόκειται για σύστημα του Αυστριακού οίκου TiSUN με τεχνολογία αιχμής (ηλιακοί συλλέκτες τεχνολογίας μαιάνδρου, ειδικό θερμοδοχείο διαστρωμάτωσης, κ.λ.π.).

Περισσότερα εδώ

3. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των εγκαταστάσεων θέρμανσης σε 2 νέες τριώροφες μεζονέτες με υπόγειο στην Κηφισιά. Και οι 2 μεζονέτες περιλαμβάνουν κλασσικό σύστημα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα τύπου panel. Τα λεβητοστάσια λειτουργούν με τη χρήση φυσικού αερίου. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι οι 2 μεζονέτες έχουν την ίδια αρχιτεκτονική διαρρύθμιση, ενώ κατόπιν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες επιλέχθηκαν τελείως διαφορετικά συστήματα θέρμανσης. Στην κατοικία Α επιλέχθηκε επίτοιχος λέβητας συμπυκνωμάτων, ενώ στην κατοικία Β επιδαπέδιος χυτοσιδηρός λέβητας με πιεστικό καυστήρα. Στην πλειοψηφία των έργων της εταιρείας μας εγκαθίστανται θερμιδομετρητές και μετρητές ενέργειας, με σκοπό την πλήρη παρακολούθηση της πορείας των κατοικιών όσον αφορά στην κάλυψη των θερμικών τους αναγκών. Από τα πρώτα δείγματα, φαίνεται μια πολύ καλή συμπεριφορά της εγκατάστασης της κατοικίας Α σε μερικά φορτία και μεγάλη εκμετάλλευση της τεχνολογίας συμπύκνωσης του επίτοιχου λέβητα. ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργεί με αντιστάθμιση.
Περισσότερα εδώ

Λογισμικό Προσομοίωσης POLYSUN

03.10.2012

• Λογισμικό προσομοίωσης ηλιοθερμικών συστημάτων και συστημάτων αντλιών θερμότητας - Ένα νέο εργαλείο για την TECHNOMECH!
Συνεχίζοντας τον εκσυγχρονισμό της, η εταιρεία μας προχώρησε στην αγορά ειδικού λογισμικού για την προσομοίωση ηλιοθερμικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων με αντλία θερμότητας.

 

Κάθε έργο μας μελετάται και προσομοιώνεται  με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού, ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη τεχνοοικονομικά λύση για την εκάστοτε εφαρμογή. Στόχος της TECHNOMECH είναι ο ολοκληρωτικός σχεδιασμός κάθε εγκατάστασης και η προσομοίωση της λειτουργίας της με πραγματικά δεδομένα!

• Ολοκλήρωση έργων της εταιρείας μας
1. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή διώροφης κατοικίας με πισίνα, στην περιοχή του Διονύσου. Η μελέτη εφαρμογής και η επίβλεψη της κατασκευής έγινε από την εταιρεία μας. Οι ιδιαιτερότητες του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού συνδυάστηκαν με ταυτόχρονη απαίτηση για Η/Μ εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της κατοικίας.
Περισσότερα εδώ

2. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας υηλών θερμοκρασιών σε μεζονέτα στην περιοχή του Βύρωνα. Στόχος η αυτονόμηση της κατοικίας (αποκοπή από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης).
Περισσότερα εδώ

2. Εγκατάσταση ψύξης/θέρμανσης με fan coils! Η εξοικείωση του αγοραστικού κοινού με την ιδέα εγκατάστασης αντλίας θερμότητας σαν κεντρική πηγή θέρμανσης, δίνει πλέον τη δυνατότητα ολοκληρωτικού σχεδιασμού στις κατοικίες. Πλέον η εγκατάσταση fan coils αντικαθιστά ολοένα και πιο πολύ τα θερμαντικά σώματα, ενώ πλεονεκτεί σε σχέση με αυτά διότι:
• Μπορεί να προσφέρει όχι μόνο θέρμανση, αλλά και ψύξη με τις ίδιες μονάδες, ενώ πλέον η εξωτερική μονάδα είναι μία (δεν χρειάζεται να εγκαθίσταται άλλη ή άλλες μονάδες για την ψύξη).
• Υπάρχει η δυνατότητα κρυφής τοποθέτησης των μονάδων fan coils, ώστε να υλοποιηθούν εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής.
• Το κόστος εγκατάστασης είναι αρκετά πιο χαμηλό από αυτό της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, προσφέροντας ταυτόχρονα και ψύξη, τη στιγμή που η ενδοδαπέδια προσφέρει μόνο δροσισμό
Η εταιρεία μας έχει ολοκληρώσει και παραδώσει αρκετές μελέτες εφαρμογής εγκαταστάσεων με fan coils, ενώ σύντομα θα προχωρήσει στην υλοποίηση κάποιων εξ αυτών.

Αναβαθμίστε την εγκατάσταση θέρμανσης σας με τη χρήση αντλίας θερμότητας

12.05.2012

Το πρόβλημα
Η συνεχής αύξηση της τιμής των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) έχει καταστήσει πλέον ιδιαίτερα ακριβές τις συμβατικές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Με τον όρο συμβατικές, εννοούμε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ένα κλασσικό λεβητοστάσιο, με καύσιμο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
Δυστυχώς φωτογραφίες όπως οι παρακάτω, είναι συνηθισμένες στην ελληνική πραγματικότητα.

 

Λεβητοστάσια που συνήθως έχουν μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους, με καυστήρες ασυντήρητους και αρύθμιστους, καπνοδόχοι αμόνωτες (συνήθως από ελενίτ ή κτιστές, εκτεθιμένες σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες), με σωληνώσεις αμόνωτες και φθαρμένες που συνήθως έχουν διαρροές.
Λόγω της παλιάς νοοτροπίας “βάλε να ‘χουμε”, οι λέβητες των περισσότερων κτιρίων είναι υπερδιαστασιολογημένοι ως προς την θερμική ισχύ τους έως και 80%! Αποτέλεσμα αυτού η υπερβολική κατανάλωση καυσίμου.

Το αποτέλεσμα
Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι να έχουμε ένα λεβητοστάσιο το οποίο συνήθως καταναλώνει πολύ περισσότερο καύσιμο απ’ ότι θα έπρεπε κανονικά. Δεδομένης της αύξησης της τιμής των ορυκτών καυσίμων, το πρόβλημα διογκώνεται και συνήθως οδηγεί τον ιδιοκτήτη είτε να περιορίσει τον χρόνο λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης, είτε ακόμα και να θέσει όλη την εγκατάσταση εκτός λειτουργίας!

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα?
Όλα τα προβλήματα έχουν λύση. Έτσι και στην περίπτωση των λεβητοστασίων, υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες μικρού κόστους, που μπορούν να μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε κάυσιμα έως και 20-30%. Τα πάντα εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό που έχουμε θέσει αλλά και τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσής μας.

Απλές και σχετικά φθηνές λύσεις
Σε πρώτη φάση θα μπορούσαμε να επέμβουμε στο λεβητοστάσιο και να προχωρήσουμε στις πιο κάτω ενέργειες:
1. Συντήρηση και σωστή ρύθμιση του καυστήρα

 

2. Αποκατάσταση των θερμομονώσεων στις σωληνώσεις και στον καπναγωγό που συνδέει τον λέβητα με την καπνοδόχο
3. Έλεγχο όλων των εξαρτημάτων του λεβητοστασίου (αυτόματος πλήρωσης, κλειστό δοχείο διαστολής, βαλβίδες ασφαλείας)
Επίσης θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η θεωρία που τάσσεται υπέρ της διακοπτόμενης λειτουργίας δεν ευσταθεί. Είναι φρονιμότερο να διατηρούμε την θερμοκρασία των χώρων του σπιτιού μας από 18-20οC σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν και όχι να ανοιγοκλείνουμε τον θερμοστάτη μας ανάλογα με τον αν είμαστε στο σπίτι ή απουσιάζουμε.
Φανταστείτε ένα σπίτι που αποτελείται από δομικά στοιχεία (κολώνες, τοίχοι) καθώς και άλλο εξοπλισμό (π.χ. επίπλωση). Φεύγοντας κλείνουμε το θερμοστάτη, οπότε κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουμε τα δομικά στοιχεία και ο εξοπλισμός παγώνει. Όταν επιστρέψουμε η εγκατάσταση θέρμανσης θα σπαταλήσει ενέργεια ώστε να ανεβάσει τη θερμοκρασία τους, πριν αποδώσει τελικά ωφέλιμη θερμότητα στο χώρο. Αυτό είναι πολύ πιο ενεργοβόρο από το να διατηρούμε τη θερμοκρασία τους στους π.χ. 18OC και απλά μετά να την αυξήσουμε στους 20OC

Ακριβότερες λύσεις μπορούν να αποτελέσουν:
1. Η εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης, ώστε η θερμοκρασία του νερού που οδηγείται στα θερμαντικά σώματα (άλλοτε στην ενδοδαπέδια θέρμανση ή τα fan coils) να ρυθμίζεται αυτόματα βάση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος
2. Η αντικατάσταση της παλιάς, συνήθως γεμάτης ρωγμές και διαρροές καπνοδόχου, με νέα μεταλλική, διπλών τοιχωμάτων με θερμομόνωση.

Η λύση της Αντλίας Θερμότητας
Η λύση της αντλίας θερμότητας εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Συνήθως εγκαθίσταται μια αντλία θερμότητας σε συνδυασμό με τον υφιστάμενο λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Απαιτείται βέβαια συνήθως η ύπαρξη κάποιου χώρου στο λεβητοστάσιο αλλά και τριφασικό ρεύμα.

 

Η αντλία θερμότητας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των χειμερινών φορτίων και ο λέβητας φροντίζει για την κάλυψη των επιπλέον φορτίων τις πολύ κρύες ημέρες.
Μεγάλο πλεονέκτημα της λύσης αυτής είναι ο μεγάλος βαθμός απόδοσης (έως και 350%) με συνέπεια την πολύ γρήγορη απόσβεση της επένδυσης (ακόμα και 2-3 έτη). Επιπρόσθετα η λύση αυτή δίνει τη δυνατότητα να διαθέτει κανείς ένα σύστημα που δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από ένα καύσιμο.
Να σημειωθεί εδώ ότι η αντλία θερμότητας υπό προϋποθέσεις, αποτελεί πολύ καλή λύση αυτονόμησης διαμερισμάτων (πάντα προϋποτίθεται η ύπαρξη είτε ενισχυμένης μονοφασικής, είτε τριφασικής παροχής Δ.Ε.Η.)

Περισσότερα εδώ

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης

09.03.2012

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών από την εταιρία μας. Τα πιστοποιητικά αφορούν ως επί το πλείστον περιπτώσεις ενοικίασης και πώλησης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Υπενθυμίζεται ότι η TECHNOMECH ανήκει στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών με αριθμό μητρώου 2551.
Η εταιρία μας ανέλαβε την εκπόνηση των Η/Μ μελετών έκδοσης πολεοδομικής άδειας και εφαρμογής νέας διώροφης κατοικίας με υπόγειο στην Παιανία, συνολικής στεγασμένης επίφάνειας 200τ.μ.

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης

12.02.2012

Η εταιρία μας ανέλαβε την επίβλεψη και κατασκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων σε Διώροφη Οικοδομή με Υπόγειο και πισίνα στην Πεντέλη, συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 380τ.μ.
• ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Τάσος Γούσης, Joost Frijda, Έντυ Ρόμπερτς, Νότα Τσάλτα, Φωτεινή Αναγνώστου (Αρχιτέκτονες) (www.gfra.gr)
• ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Φίλιππος Γαβαλάς, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (www.fgavalas.gr)
• ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: TECHNOMECH Χ.ΜΗΛΙΩΝΗΣ - Ζ.ΤΣΙΑΤΣΙΚΑΣ Ο.Ε.
• Έτος εκπόνησης μελέτης: 2011
• Ολοκλήρωση κατασκευής: Σε εξέλιξη

Περισσότερα εδώ